Kompetanse Norge

Test dine ferdigheter

Lesetesten

Dette er en kort lesetest som måler lesehastigheten din. Testen stopper automatisk etter 10 minutter. Det er mange oppgaver, så det er viktig å svare raskt og riktig.

 

Test dine ferdigheter

Info om lesetest

Kanskje du synes det er vanskelig å lese? Mange tekster er dårlig skrevet, eller de kan ha et vanskelig innhold. Du kan bli bedre til å lese dersom du ønsker det.

  • Å kunne lese godt gjør det enklere å utføre jobben
  • Å lese godt gjør det enklere å gjennomføre en utdanning
  • Å kunne lese godt gjør det lettere å hjelpe barna med leksene

Gjennomføringen

Testen tar 10 minutter. Du leser en tekst hvor noen av setningene må fullføres. For å fullføre disse setningene må du velge ett ord blant flere svaralternativer. Du klikker med musen på det ordet du mener er rett. Når du har besvart, klikker du på neste-knappen for å gå videre.

De to første oppgavene skal vise hvordan du utfører testen. Du må lytte til instruksjonen ved å trykke på avspillingsknappen. Du kommer ikke videre før du har hørt hele instruksjonen. Når du går i gang med selve testen, kan du ikke benytte lesehjelpemidler.

Når du har tatt testen kan du skrive ut resultatet, lagre det eller sende det til deg selv eller andre.

Resultat

Testen forteller ikke noe om årsaken til et godt eller dårlig resultat. På den siste siden i testen er det informasjon om hvordan du kan ta kontakt dersom du ønsker mer hjelp med lesingen.

Denne testen er oversatt fra danske. Test er utviklet av Senter for leseforskning ved Københavns Universitet.

Lesetesten - eksempel

Velg riktig ord

Lesetesten

Velg riktig ord

Lesetesten er fullført

Ditt resultat:3,2

Du har brukt for lite tid

Du har brukt for lite tid

Du har brukt for lite tid til å besvare oppgavene for at dine leseferdigheter kan vurderes. Du kan eventuelt prøve testen igjen.

TILBAKE TIL FORSIDEN